Tytuł projektu:
Wdrożenie specjalistycznego zaplecza cateringowego w celu dostosowania firmy do nowych standardów sanitarnych, wprowadzonych w wyniku wystąpienia epidemii COVID-19.
Nazwa beneficjenta:
Masters Catering spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Źródło finansowania:
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego, Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego 2014-2020
Okres realizacji:
2021-10-01 – 2023-03-31
Krótki opis projektu:
Koncepcją realizowanego projektu jest wyposażenie firmy w zaawansowane rozwiązania cateringowe, podnoszące poziom standardów sanitarnych w branży. Działając na rynku cateringowym, firma dotkliwie odczuła skutki kryzysu zdrowia społecznego, spowodowane wystąpieniem pandemii COVID-19. Reagując na zaistniałe okoliczności i obostrzenia nimi spowodowane, jak i nie mniej w trosce o odbiorców i ich klientów, firma stworzyła koncept budowy zaplecza maksymalnie chroniącego społeczność uczestniczącą w różnego rodzaju wydarzeniach przed możliwością zakażenia się wirusem podczas korzystania z cateringu. Przedsięwzięcie niesie za sobą szereg korzyści dla firmy i jej klientów,
pracowników i odbiorców końcowych – gości szeroko pojętych imprez, wydarzeń i spotkań. Skala działalności firmy Masters Catering pozwala również na stwierdzenie, że realizacja przedsięwzięcia wniesie nowy standard do działalności firm cateringowych po odmrożeniu tego sektora.
Efekty i korzyści projektu:
Wdrożone rozwiązania pomogą zniwelować problem higienicznego wydawania posiłków i realizować największe imprezy z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa. Projekt jest odpowiedzią na nowe wytyczne w zakresie bezpieczeństwa epidemiologicznego w procesie odmrażania gospodarki. Nie tylko ma realizować założenia wskazane w nowych wytycznych określonych przez Ministerstwo Rozwoju, ale też kreować nowe rozwiązania, skorelowane z ww. wytycznymi, a wyznaczające nowe rozwiązania i standardy w usługach cateringowych.